RSS

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

NIKI KASI
<<Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ>>

Πρώτη φορά διαβάζω βιβλίο της συγγραφέως και παραδέχομαι πως αν και στην αρχή δεν με ενθουσίασε από κάποια στιγμή και μετά δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου για να μάθω τη συνέχεια.
Ο Κίμων Αλεξανδρίδης και ο Σπύρος Μελισσάς ή ''Γερόλυκος'' όπως τον αποκαλούν όλοι είναι δυο άνθρωποι διαφορετικών γενεών που θα γνωριστούν τυχαία. Ο τίτλος ενός άρθρου μιας εφημερίδας "Κοριος στο μαξιλάρι του προέδρου" θα γίνει η αφορμή να γυρίσουν πίσω τις σελίδες της ζωής τους και να θυμηθούν πράγματα, εικόνες, σκέψεις που ήταν καλά κρυμμένα στην ψυχή τους. Ο Γερόλυκος θα αρχίσει να διηγείται τη ζωή του και τον ανεκπλήρωτο του έρωτα που είχε με την Πηγή και ταυτόχρονα μέσα από τη διήγηση αυτή ο Κίμων θα ζει και αυτός τον ανεκπλήρωτο έρωτα που είχε με την Άρτεμη.
Θα βρεθούν κ οι δυο αντιμέτωποι με τα φαντάσματα μιας άλλης εποχής που στοίχειωσαν την ψυχή τους,θα βρουν μαζί τα σημεία που ενώνουν αλλά και χωρίζουν τις ανθρώπινες υπάρξεις ώσπου στο τέλος η ζωή του ενός θα γίνει η ζωή του άλλου ,θα ταυτιστούν και θα φτάσουν στη λύτρωση!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου