RSS

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΡΜΟΣ

Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Σύρμο
Επιμέλεια συνέντεξης Βίκυ Τάσιου

Έχουμε την τιμή και την χαρά να φιλοξενούμε στο blog μας τον κύριο Σύρμο Κωνσταντίνο με αφορμή  το βιβλίο του το <<ΜΠΛΕ ΤΕΤΡΑΔΙΟ>>

Η ενασχόλησή σας με τη στιχουργική προηγήθηκε της συγγραφικής;
Ναι, γράφω στίχους από την εφηβεία μου, ενώ ιστορίες εδώ και ένα χρόνο.

Τι σας ώθησε να καταπιαστείτε με τη στιχουργική και τι με τη συγγραφή;
Και για τις δύο αυτές μορφές η ίδια αιτία, η ανάγκη για το δικό μου ποτάμι να βρει θάλασσα. Η συγγραφή ήταν επίσης μια μεγάλη πρόκληση για ‘μένα.

Πιστεύετε ότι μπορείτε να συνδυάσετε και τις δύο αυτές μορφές έκφρασης;
Δεν διαχωρίζω την στιχουργική με την συγγραφή. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν μέσα σε λίγους στίχους, χρειάζονται μια ιστορία πίσω τους και κάποια άλλα έχουν την ανάγκη μόνο λίγων λέξεων.

Ποιοι είναι οι συγγραφείς εκείνοι που σας έχουν σημαδέψει περισσότερο;
Ο Πόε, ο Γουέλς, ο Ντοστογιέφσκι, ο Γιάλομ κ.α.

Το μυθιστόρημα «Το μπλε τετράδιο» είναι ψυχολογικό θρίλερ, που βουτάει και μας παρασέρνει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής. Για να μπούμε στο πνεύμα του, μπορείτε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή του έργου σας;
Το βιβλίο εξιστορεί την μετάβαση ενός εσωστρεφή και μοναχικού νέου ανθρώπου, από την φιλήσυχη ζωή, στην παράνοια. Τα τραύματα της παιδικής ηλικίας, το πρωτόγνωρο πάθος για μια γυναίκα κι η ξαφνική εξαφάνιση της, η απόλυτη μοναξιά του, τον φέρνουν αντιμέτωπο με έναν αμείλικτο εχθρό, τον εαυτό του.

Υπάρχει κάποιο κρυμμένο νόημα, κάτι που θέλετε να ψιθυρίσετε στους αναγνώστες;
Το μπλε τετράδιο είναι γεμάτο από νοήματα, είναι φανερά και τα ουρλιάζω προς τους αναγνώστες μου. Κρυμμένο κανένα.

Τελικά πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό από την ανθρώπινη ψυχή;
Όχι. Για ‘μένα ψυχή είναι το υποσυνείδητο και αυτό κρύβει συνήθως τον καλύτερο αλλά και τον χειρότερο εαυτό μας, τον ανεξέλεγκτο. Τα βιώματα και οι συνθήκες της ζωή μας, καθορίζουν την κάθε στιγμή ποιος εκ των δύο θα επικρατήσει.

Νομίζετε ότι κάθε άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με την παραφροσύνη;
Κάθε άνθρωπος μπορεί να αγγίξει την παράνοια, οι καταστάσεις, οι δυσκολίες, μπορούν εν δυνάμει να σπρώξουν όλους μας στα άκρα. Συνήθως για τις πιο φρικτές πράξεις ένοχοι είναι οι απλοί και ανυποψίαστοι άνθρωποι.

Είναι νωρίς για το επόμενο συγγραφικό σας βήμα ή έχετε ήδη κάτι στα σκαριά;
Έχω ξεκινήσει ήδη τρεις ιστορίες, το αν και το πότε θα τις ολοκληρώσω δεν το γνωρίζω.

Κύριε Σύρμο σας ευχαριστούμε θερμά για αυτή την συνέντευξη.



Ο Κωνσταντίνος Σύρμος γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1979, στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας. Από την εφηβεία του οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τού δημιούργησαν την ανάγκη της έκφρασης μέσα από τον στίχο και την ποίηση, κάτι που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Στίχοι του έχουν μελοποιηθεί. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με τον Νίκο Ζούδιαρη και την Φωτεινή Δάρρα. Στα χέρια σας κρατάτε το πρώτο του βιβλίο. Εκτός από τη συγγραφή, αγαπάει το σκάκι και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


Επικοινωνία με τον συγγραφέα
Email: astrapoys@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/syrmos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου