RSS

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Η ΠΑΧΟΥΛΗ ΒΑΤΡΑΧΙΝΑ.

Διαβάζοντας για τους μικρούς μας φίλους…

Η άποψη της Καλλιόπης Γιακουμή για το παιδικό βιβλίο        

<< Η ΠΑΧΟΥΛΗ ΒΑΤΡΑΧΙΝΑ..>> του Στέφανου Παπαδόπουλου και εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη 

Αυτή η βατραχίνα, η Σοφία , είναι μια μαμά που αν και διαφορετικό είδος με έκανε και ταυτίστηκα μαζί της …
Ένα υπέροχο βιβλίο που το χάρηκα τόσο εγώ όσο και τα… βατραχάκια μου!!!
Εκείνα κοιτούσαν όλο ενθουσιασμό την καταπληκτική εικονογράφηση και με άκουγαν να τους διαβάζω χωρίς να τραβήξουν στιγμή το βλέμμα τους από τις εικόνες…
Φωτεινά χρώματα, εύκολο και κατανοητό για μικρά παιδιά λεξιλόγιο, μεγάλες ευχάριστες φιγούρες κρατάνε το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο.  
Είναι ένα βιβλίο που υμνεί την μητρική αγάπη αλλά μέσα από την ιστορία που μας αφηγείται περνάει υπέροχα μηνύματα και στα παιδιά και σε μας.
Πως η εξωτερική εμφάνιση δεν πρέπει να χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ούτε να τον κρίνουμε ή να τον απορρίπτουμε με βάση αυτή.
Πως μόνη σημασία έχει η ομορφιά που κρύβει ο άνθρωπος μέσα του… και που αυτό τον κάνει ξεχωριστό και μοναδικό.
Ακουμπάει ακόμα και το θέμα του σχολικού εκφοβισμού και το πόσο τα κακοπροαίρετα πειράγματα και σχόλια επηρεάζουν την συμπεριφορά και τον ψυχισμό ενός παιδιού.
Υπέροχα μαθήματα-μηνύματα για ένα παιδί… σημαντικό να τα ακούει από τους γονείς καθώς έτσι είναι πιο εύκολο να τα καταλάβει , να τα αποδεχτεί και να τα υιοθετήσει .
Στο σημείο αυτό θα θελα να αναφέρω ότι μου άρεσε πολύ επίσης που στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες γα τα παιδιά, ζωγραφική , βρες τις διαφορές και  το βρήκα πολύ πρωτότυπο και διασκεδαστικό για τα παιδιά.
Να ένας τρόπος σκέφτηκα να αγαπήσουν λίγο ακόμα τα βιβλία…
Άλλο ένα μεγάλο μάθημα για μένα…  
Μην το σκέπτεστε στις διακοπές βάλτε μαζί με τα δικά σας και αυτό το βιβλίο για τους μικρούς σας αγγέλους…
Τι πιο όμορφο να διαβάζετε σε μια παραλία ο ένας δίπλα στον άλλο…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η βατραχίνα Σοφία έχει μεγάλη οικογένεια, μεγάλη καρδιά και μεγάλη. κοιλιά. Λατρεύει τον βενιαμίν της, τον Πρίγκιπα, και φροντίζει άψογα το νουφαρόσπιτό της. Δεν λέει όμως ποτέ όχι στις λιχουδιές. Α, όλα κι όλα! Υπάρχει άλλωστε τίποτα καλύτερο από ένα γλυκό κουνούπι; 
Γι’ αυτό και ταράζεται πολύ όταν μαθαίνει ότι οι συμμαθητές του Πρίγκι­πά της τον πειράζουν για την εμφανή αδυναμία της μαμάς του στο καλό φαγητό. Καταλαβαίνει ότι, άθελά της, έχει γίνει η αιτία να στενοχωρηθεί το γυρινάκι της. 
Μια επίθεση των ψαριών στο σχολείο των γυρίνων, όμως, κάνει τους πάντες στην κοινότητα των βατράχων να το ξανασκεφτούν πριν κοροϊδέψουν τη Σοφία για το βάρος της. Γιατί αυτή η γενναία μαμά βατραχίνα αναδεικνύεται ηρωίδα ακριβώς επειδή είναι παχουλή!
Ένα ξεχωριστό παραμύθι που δείχνει ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στην ομορφιά της ψυχής και παράλληλα υμνεί την απέραντη μητρική αγάπη.

Μπορείτε να παραγγείλετε το παραμύθι με ιδιόχειρη αφιέρωση και φυσικά δωρεάν μεταφορικά στα τηλέφωνα 242110 7038 και 6948 286 261.





   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου