RSS

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ...στα βιβλιοαρώματα 

ΜΑΡΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 

Η Μαρία Προδρόμου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1994 ασχολείται ενεργά με το πάγγελμα, αρθρογραφώντας σε περιοδικά και εφημερίδες. Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες τις έκανε όταν ήταν 9 χρόνων γράφοντας παραμύθια. Στην ηλικία των 14 ετών ολοκλήρωσε το πρώτο της βιβλίο, ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που έγραψε σε ένα χοντρό τετράδιο και που παραμένει ανέκδοτο στη βιβλιοθήκη της ως σήμερα.
Εκτός από τα βιβλία ασχολείται και με τη συγγραφή σεναρίων. Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει, να ζωγραφίζει και να ταξιδεύει. Έχει ολοκληρώσει 13 βιβλία τα οποία έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν στην Κύπρο και την Ελλάδα. Το παιδικό μυθιστόρημα «Η Αυγή και το Μυστικό του Μαύρου Διαμαντιού», το μυθιστόρημα «Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ», το αισθηματικό μυθιστόρημα «Πέρα από τους Αμμόλοφους», το περιπετειώδες αισθηματικό μυθιστόρημα "Ο άγγελος της ομίχλης" - που έχει επανεκδοθεί πρόσφατα από την Εμπειρία Εκδοτική - το "Μονοπάτι των Ονείρων", το "Και ύστερα σου λένε έφταιγε η Εύα", το "Άγριος Γαλάζιος Ουρανός", το "Υπάρχουν Στιγμές που κρατάνε για πάντα",  "Το αρχοντικό της λίμνης", το  παιδικό βιβλίο "Μπλε ρόδο και η κατάρα της μάγισσας" που διατίθεται μόνο σε e book και το "Όπου πάει η καρδιά" από τις εκδόσεις Ωκεανός.  Έχει επίσης μεταφράσει πάρα πολλά παιδικά βιβλία και παραμύθια. 
Επίσης από τις εκδόσεις Μάτι, κυκλοφορούν τα βιβλία της "Τα δάκρυα δεν στεγνώσαν πότε" το οποίο είναι επανέκδοση του αρχικού που κυκλοφόρησε το 2006, " Οι κόρες των βράχων" και το " Τριαντάφυλλα του άνεμου " 



Από τον Οκτώβριο περιμένουμε να υποδεχτούμε με αγάπη και το νέο της βιβλίο!!!




ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

   
(2016) Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ, Εκδόσεις Μάτι
(2015) Οι κόρες των βράχων, Εκδόσεις Μάτι
(2014) Τριαντάφυλλα του άνεμου, Εκδόσεις Μάτι
(2012) Όπου πάει η καρδία, Εκδόσεις Ωκεανός
(2011) Υπάρχουν στιγμές που κρατάνε για πάντα, Power
(2011) Το αρχοντικό της λίμνης, Εκδόσεις Power
(2010) Ο άγγελος της ομίχλης, Εμπειρία Εκδοτική
(2010) Το μονοπάτι των ονείρων, Εκδόσεις Power
(2010) Άγριος γαλάζιος ουρανός, Εκδόσεις Power
(2010) Και ύστερα σου λένε έφταιγε η Εύα, Εκδοσεις Power
(2006) Πέρα από τους αμμόλοφους, Εκδόσεις Power
(2006) Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ, Εκδόσεις Power

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑ
(2009) Χρυσές σελίδες, Εκδόσεις Βιβλιοχώρα

ΛΟΙΠΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
(2011) Κωδικός Άλφα, Εκδόσεις Βιβλιοχώρα (επιμέλεια) 
(2011) Κωδικός Άλφα, Εκδόσεις Βιβλιοχώρα (επιμέλεια) 
          




          

<<ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΔΕΝ ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΠΟΤΕ>> 
(επανέκδοση του αρχικού που κυκλοφόρησε το 2006)

"Κάθισε να σου πω μια ιστορία. Μια ιστορία που μοιάζει με όνειρο και εφιάλτη μαζί. Μια ιστορία δική μου και δική της. Εκείνης, που κρατάω σαν φυλακτό μέσα στην καρδιά μου και που είναι πάντα μέσα στη σκέψη μου. Ακόμη και τώρα. Ναι, ακόμη και τώρα. Εκείνης που ήταν ο θάνατος και η ζωή μου μαζί".
Δύο φυλές που μισιούνται θανάσιμα. Δύο κόσμοι τελείως διαφορετικοί. Δύο άνθρωποι που μάλλον δε θα είχαν συναντηθεί ποτέ. Και όμως όταν η μοίρα αποφασίζει, όλα τα άλλα ωχριούν μπροστά της. Στην Κύπρο του 1974 δύο νέα παιδιά θα ανταμωθούν και θα ερωτευτούν. Η τραγική όμως τουρκική εισβολή και ο φριχτός πόλεμος που καταστρέφει θα αλλάξουν τα πάντα. 
Αρκετά χρόνια μετά, μια άλλη ιστορία θα αρχίσει να εκτυλίσσεται. Η Αφροδίτη θα αγαπήσει παράφορα τον Γκόχαν χωρίς καν να τον έχει δει. Και όταν θα αντιληφθεί ότι τον έχει ερωτευτεί, θα είναι πια αργά για να κάνει πίσω. Έτσι, με φόντο μια πλατιά, μπλε θάλασσα και ένα πανέμορφο ελληνικό νησί, θα τον συναντήσει και θα απολαύσει την ευτυχία.
Τι θα γίνει όμως τελικά; Ο έρωτάς τους θα αντέξει τις θύελλες λησμονώντας ακόμη και τις μνήμες του παρελθόντος; 
Έρωτας και πόλεμος. Αγάπη και μίσος. Σε ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που θα σας συγκλονίσει.



<<ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ>>

"Τώρα είμαστε οι τέσσερίς μας ένα. Και ζούμε μόνο η μία για την άλλη! Ό,τι και να γίνει, όπου και να μας βγάλουν οι δρόμοι που θα διαλέξουμε θα είστε πάντα στην καρδιά μου". "Κι εσύ στη δική μας... Μια ζωή!" 
Η Μόνικα, η Βάλια, η Μαρίνα και η Ερατώ μεγαλώνουν μαζί σε μια από τις γειτονιές της πανέμορφης Σαντορίνης. Με θέα το απέραντο γαλάζιο, μυρωμένες από τα γεράνια και τις ξερολιθιές, την αλμύρα και τους βράχους της θάλασσας και δεμένες με μια υπόσχεση παντοτινής φιλίας, οραματίζονται η καθεμιά τους κάτι διαφορετικό.
Η ωραία Μόνικα τον έρωτα. Η δυναμική Βάλια την καριέρα. Η ατίθαση Μαρίνα την περιπέτεια και την αναζήτηση του πατέρα της που έχει εξαφανιστεί στη Βραζιλία. Η παρορμητική Ερατώ την εκδίκηση για τον απρόσμενο θάνατο του αδερφού της.
Τρεις από αυτές θα φύγουν. Θα ακολουθήσουν το πεπρωμένο και τους στόχους τους. Μόνο μία θα μείνει πίσω. Μία που θα προσπαθήσει να κινήσει τα νήματα της ζωής της όπως επιθυμεί εκείνη, μα... η μοίρα έχει άλλα σχέδια. Για όλες τους...
Σαντορίνη, Μιλάνο, Αθήνα, Αμαζόνιος και τέσσερις γυναίκες με τις ζωές τους κυριευμένες από έρωτα, περιπέτεια, δύναμη, πόνο, εκδίκηση, μυστήριο, φως σε ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, φόρο τιμής στην αγάπη μα και στην παντοτινή φιλία.



<< ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ>>

Ζάκυνθος, 1710. Η Έλντα είναι κρυφά ερωτευμένη με τον άντρα της αδερφής της. Μην υπομένοντας άλλο αυτό το μυστικό που της βαραίνει την ψυχή, αποφασίζει να γίνει καλόγρια, ο πάμπλουτος όμως θείος της, ο κόντες Ντάντος, που έχει αναλάβει μετά τον απρόσμενο θάνατο των γονιών της τη φροντίδα της, την υποχρεώνει να παντρευτεί τον Ρομπέρτο, γιο του κόντε Κατελλάνου, έναν άγνωστό της νέο, προκειμένου να επισφραγιστεί μια συμφωνία. Η κοπέλα τον θεωρεί εχθρό της οικογένειας και σίγουρα προικοθήρα. Ωστόσο ο Ρομπέρτο είναι απίστευτα ευγενικός, γοητευτικός, μυστηριώδης... Η Έλντα τον ερωτεύεται παράφορα. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια. 
Στην Αθήνα του 2008 η Μάιρα είναι μια κοπέλα ρομαντική, ονειροπόλα. Εργάζεται ως γραφίστρια στον εκδοτικό οίκο του πατέρα της και πιστεύει πως ένας συνάδελφός της, ο Πέτρος, είναι ο άντρας της ζωής της. Είναι όμως έτσι; Ο απρόσμενος χωρισμός τους και η γνωριμία της με έναν γοητευτικό νέο, τον Αλέξανδρο, θα ανατρέψει τα πάντα. Ένα φιλί, και η κοπέλα θα αρχίσει να βιώνει εικόνες και συναισθήματα ενός άλλου κόσμου.
Προσπαθώντας να ξεφύγει, θα βρεθεί στη Ζάκυνθο, στο σπίτι μιας αγαπημένης της θείας. Μέχρι που η θάλασσα θα ξεβράσει έναν άντρα... Και όλα στη ζωή της θα ανατραπούν.




<< ΟΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ>>


Ένα μυστηριώδες πακέτο... Ένας θησαυρός.. Μια περίεργη δολοφονία και μια εξαφάνιση...
Η Αλίκη, συγγραφέας ταξιδιωτικών βιβλίων αποφασίζει να πάει στην Αυστραλία για να βρει την αδερφή της, αρχαιολόγο, η οποία έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού. Μόνη και ανυπεράσπιστη αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του πρώην άντρα της, Κέβιν ο οποίος είναι πετυχημένος εξερευνητής και εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της χώρας πραγματοποιώντας ντοκιμαντέρ σε επικίνδυνες περιοχές.
Πόσο εύκολη όμως θα είναι η συνύπαρξη ξανά με εκείνον τον άντρα που είναι απίστευτα γοητευτικός, παθιασμένος και ακόμη ερωτευμένος μαζί της;
Και πόσο ακίνδυνη όταν κι αυτή έχει τα ίδια με εκείνον συναισθήματα;
Από την Ελλάδα και την Αθήνα, μέχρι την έρημο της Αυστραλίας και τη ζούγκλα ξετυλίγεται ένα μυθιστόρημα που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.




<< Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΧΛΗΣ >>

Παρασυρμένη από την αγάπη της για την περιπέτεια, η Κατερίνα ακολουθεί το φίλο της Στέφανο σε ένα μεγάλο ταξίδι στο βυθό του ελληνικού πελάγους. Πέφτοντας όμως στα βαθιά νερά του Αιγαίου, η κοπέλα θα χαθεί. Και θα βρεθεί στην ακτή ενός ελληνικού νησιού, αναίσθητη, σε ένα μέρος όπου θα πρέπει όχι μόνο να παίξει τη ζωή της κορόνα-γράμματα για να μπορέσει να επιβιώσει, μα και να γλιτώσει από έναν έρωτα απαγορευμένο και τελείως απρόσμενο, που θα την κυριεύσει



<<ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ >>

Η Άννα κινήθηκε ίσια με τα μάτια της να λάμπουν από χαρά. Το αγαπημένο της μονοπάτι απλωνόταν μπροστά της πιο πράσινο από ποτέ. Πάνω ψηλά, οι αχτίδες του ήλιου διαπερνούσαν τις πυκνές φυλλωσιές... Η ατμόσφαιρα μύριζε χαρούπι και ελιά. Κάποιος την κρατούσε από το χέρι. Ήταν ο Γρηγόρης... Ο φίλος της.. Ήταν κοντά της. Αλήθεια ήταν κοντά της...Ξαφνικά… όλα άλλαξαν… 
Η Άννα έμεινε μόνη σ’ ένα σκοτάδι πυκνό. Χωρίς το Γρηγόρη να την συντροφεύει, χωρίς το μονοπάτι που τόσο αγαπούσε...
Μια σκιά που βρέθηκε πίσω της, της έφερε ένα ανεπαίσθητο τρέμουλο στο κορμί. Μια εχθρική σκιά που έκανε τις αισθήσεις της να αδρανούν. Με την καρδιά να σφίγγεται στα σωθικά άρχισε να τρέχει…




<< ΑΓΡΙΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ> >


Η μάχη μαινόταν δυνατότερη από ποτέ... Ο άνεμος ήταν καυτός από τους καπνούς που κατάκλυζαν την ατμόσφαιρα και απότις πύρινες φλόγες των πολυβόλων που τους συνόδευαν... Και οι φτωχικές καλύβες ανάμεσα στις πυκνές καταπράσινες φυλλωσιές από φοινικιές και φυτείες ρυζιού έσταζαν αίμα πάνω στους σκονισμένους δρόμους, ενώ τα πάντα πνίγονταν από τις σφαίρες που έσκαζαν τσιρίζοντας μέσα στις πλατιές χωματένιες στράτες, ξεκουφαίνοντας τα αυτιά και ξεσκίζοντας κάθε ομορφιά γύρω τους... Δεν πέρασε πολλή ώρα και ο ίδιος αέρας γέμισε από μια αχνή ομίχλη... Ο Στέφαν ήξερε πως ο εφιάλτης μόλις άρχιζε. Οι αντάρτες γύρω του είχαν πλέον αποκτηνωθεί. Γι’ αυτό κι έπρεπε να κινηθεί γρήγορα. Κρατώντας την σφιχτά στην αγκαλιά του έτρεξε μακριά, ενώ η μυρωδιά του καπνού έμπαινε στα ρουθούνια του όλο και πιο δυνατή... ενώ τα φτερά της πνιγηρής αύρας τον έκαιγαν περισσότερο από ποτέ...
Μια ριψοκίνδυνη δημοσιογράφος… Ένας πατέρας που εξαφανίζεται… Μια περίεργη απαγωγή… κι ένας έρωτας από τον οποίο δεν θα μπορέσει με τίποτα να ξεφύγει...
Η Θάλεια, μια θαρραλέα κοπέλα που εργάζεται σε ένα εκδοτικό οίκο στην Αθήνα αποφασίζει να ταξιδέψει στην Ακτή Ελεφαντοστού στην Δυτική Αφρική προκειμένου να ερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αρχαιολόγου πατέρα της. 
Η παραμονή της όμως εκεί θα στιγματίσει για πάντα τη ζωή της...



<< ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ >>

Δύο άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να ήταν μαζί. Εκείνη μια Ελληνίδα ζωγράφος, ευαίσθητη και ρομαντική που έχει φαινομενικά ότι επιθυμεί. Πλούτη, ένα όμορφο πολυτελές σπίτι κι ένα γοητευτικό σύζυγο. Δεν είναι όμως ευτυχισμένη. Ο άντρας της είναι διεκδικητικός, ζηλιάρης και βίαιος, ανίκανος να κοντρολάρει τον εαυτό του, φτάνοντας στο σημείο κάποιες φορές όχι μόνο να της φέρεται άσχημα, αλλά και να τη χτυπάει. Εκείνος, γεννημένος στην Τουρκία από Αυστραλή μητέρα και Τούρκο πατέρα, είναι ιδιοκτήτης πλοιαρίου που μεταφέρει τουρίστες από τη Σάμο στο Κουσάντασι κι αντίστροφα. Γοητευτικός και ψυχρός όσον αφορά τις γυναίκες, ορκισμένος εργένης περνάει το χρόνο του με ψάρεμα και μικρά ταξίδια στη θάλασσα. Η ζωή της γεμάτη θλίψη με μόνη της διέξοδο τον καμβά και τα πινέλα της. Η ζωή του ανέμελη. Η επεισοδιακή και μοιραία συνάντησή τους θ' αλλάξει τα πάντα. Θα μπορέσει εκείνη να ξεφύγει; Θα μπορέσει αυτός να κλείσει τα μάτια και να πει για πρώτη φορά "σ' αγαπώ;" 




<< ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ  ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΕΥΑ >>

Για την Εύα, απόφοιτο γραμματειακών σπουδών, παντρεμένη με παιδιά η ανεύρεση εργασίας δεν αποτελεί και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Σε όποια δουλειά κι αν πάει έχει ν’ αντιμετωπίσει πιεστικά αφεντικά που προσπαθούν να εξασφαλίσουν από αυτήν κάτι περισσότερο από τις ικανότητές της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Άνεργη εδώ και αρκετό καιρό προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει κάτι, περισσότερο για να γλιτώσει από την γκρίνια του άντρα της, τη στιγμή που η κολλητή της φίλη, η Μυρτώ της συμπα-ρίσταται όσο μπορεί παρόλο που έχει ν’ αντιμετωπίσει τα δικά της τρελά… συναισθηματικά προβλήματα.





<< ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ >>

To μόνο που επιθυμούσα ήταν να τον αγκαλιάσω, να συντονίσω το χτυποκάρδι του με το δικό μου, να γευτώ τα χείλη του κι ας έσβηνε έπειτα για πάντα μέσα σ' αυτά η ανάσα μου. Μα δεν μπορούσα να το κάνω. Μας έδενε άλλωστε ένας δεσμός που δεν μας επέτρεπε κάτι τέτοιο... Ο δεσμός του αίματος... Ήταν πρώτος μου ξάδελφος. Πως θα ήταν δυνατόν λοιπόν να άφηνα τον έρωτα μου για εκείνον να αποκαλυπτόταν... Έτσι το μόνο που έπραξα ήταν να τον κοιτάξω και να επιτρέψω στο βλέμμα μου να του σιγοψιθυρίσει το "σ' αγαπώ" που δεν μπορούσα με τίποτα να προφέρω... Και το έκανα... Μ' όλη τη δύναμη της ψυχής μου...

Ένα ημερολόγιο σε μία σοφίτα... Ένας έρωτας κρυφός και απαγορευμένος... Ένα τέλος απρόσμενο...

Η Νιόβη, συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων κληρονομεί ένα αρχοντικό που βρίσκεται στην Καστοριά και που ανήκει στην οικογένεια της από το 1880. Παγιδευμένη σε ένα κόσμο χωρίς έμπνευση και εκνευρισμένη από μία άσχημη κριτική για τα βιβλία της, από το νέο συνέταιρο του εκδοτικού της οίκου, αποφασίζει να βάλει κάποιους να το ανακαινίσουν και να πάει να μείνει για λίγο εκεί ούτως ώστε να μπορέσει να γράψει αποδεικνύοντας έτσι την αξία της.

Δεν γνωρίζει όμως πως το αρχοντικό κρύβει μία φοβερή ιστορία κι ένα τρομερό μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή της. 



<< ΤΟ ΜΠΛΕ ΡΟΔΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΣΣΑΣ>>, παιδικό βιβλίο (διατειθεται μονο σε e-book)

Πολύ παλιά, τον καιρό του μεσαίωνα στην περίφημη πολιτεία της γαλάζιας λιμνοθάλασσας, η πριγκίπισσα Χριστίνα ερωτεύεται ένα ιππότη, τον Αλφρέδο. Όμως μια κακιά μάγισσα, που αγαπάει κι εκείνη το νέο, ζηλεύει τόσο πολύ που αποφασίζει να μεταμορφώσει τον Αλφρέδο σε πάνθηρα. Έτσι η κοπέλα αναγκάζεται να ξεκινήσει ένα μακρινό ταξίδι για να βρει το φημισμένο μπλε ρόδο και να μπορέσει να επαναφέρει και πάλι τον νέο στην πραγματική του μορφή.. Στη μαγική αυτή αναζήτηση η Χριστίνα θα έχει συντρόφους τα δύο της αδέρφια, τον Φοίβο και τον Αλέξανδρο που θα την βοηθήσουν στην επικίνδυνη της διαδρομή. 
Συγκλονιστικές αναμετρήσεις με δράκους, μάγισσες, γίγαντες και φίδια μαζί κι ένας τρομερός λαβύρινθος που οδηγεί στο παρελθόν σ’ ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά παιδικά μυθιστορήματα φαντασίας και περιπέτειας με έντονη την παρουσία του μαγικού κόσμου του μεσαίωνα, αλλά και της ελληνικής μυθολογίας. 




<< Η ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ>>, παιδικό βιβλίο (δεν διατίθεται)

Σε μια φανταστική πολιτεία περιτριγυρισμένη από μενεξέδες ζει μια πανέμορφη κοπέλα, η Αυγή. Η ζωή της κυλά χαρούμενα πλάι στη γιαγιά της που μετά από τον απρόσμενο θάνατο των γονιών της έχει αναλαβει τη φροντίδα της, μέχρι που η κοπέλα ερωτεύεται ένα όμορφο παλικάρι, τον Φίλιππο. Ο Φίλιππος όμως την κοροϊδεύει και της συμπεριφέρεται πολύ άσχημα. Μια σειρά από απρόσμενων γεγονότων μετατρέπουν το Φίλιππο σε πέτρα. Τότε, η Αυγή αποφασίζει να ξεκινήσει ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι για να ανακαλύψει ένα περίεργο μαύρο διαμάντι που μπορεί να επαναφέρει το Φίλιππο στην κανονική του μορφή. Μέσα από πολλές περιπέτειες με πειρατές, γοργόνες, δράκους, γίγαντες και μάγισσες η Αυγή ανακαλύπτει τελικά το νόημα της πραγματικής φιλίας και αγάπης.



<< ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΜΟΛΟΦΟΥΣ >> 
                   
Η Ράνια έμεινε να κοιτάζει ασυναίσθητα στο κενό.
«Φυλακισμένη», ψέλλισε.
Ναι, ήταν φυλακισμένη του όμως θα έβρισκε τρόπο να του ξεφύγει.
Αναζήτησε φοβισμένη μέσα στο σκοτάδι του δωματίου τη ντυμένη στα μαύρα σιλουέτα, την ανταύγεια ενός, κορακίσιου χρώματος, μανδύα. Δεν διέκρινε τίποτ’ άλλο γύρω της παρά μόνο το συνηθισμένο διάκοσμο, τους σοφάδες και τ’ αντικείμενα, την ακτίνα του φεγγαριού που τρεμόπαιζε διαπερνώντας την υφασμάτινη κουρτίνα. Και τότε ξέσπασε σε ακράτητα γέλια.
Ο καβαλάρης της νύχτας που την είχε απαγάγει για να πάρει λύτρα από τον πατέρα της και τον μίζερο αρραβωνιαστικό της ήταν μόνο ένα όραμα που είχε γεννήσει η φαντασία της για να την ξεγελάσει και να παίξει μαζί της. Ναι... Αυτό ήταν...

Η Ράνια, κόρη μιας ελληνίδας κι ενός Αιγυπτίου αναγκάζεται να παντρευτεί το γιο ενός μεγαλοεπιχειρηματία επίσης Αιγυπτίου που δεν έχει καν δει για να σώσει τον πατέρα και την οικογένεια της από την χρεοκοπία. Όμως φτάνοντας στην Αλεξάνδρεια καταλαβαίνει πως η μοίρα έχει γι’ αυτήν άλλα σχέδια. Την νύχτα των αρραβώνων της ένας μαυροντυμένος άντρας την απαγάγει... Και τότε.. τίποτα στην ζωή της δεν θα είναι πια τα ίδιο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου