RSS

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΟΡΓΗ

ΤΑΣΙΟΥ ΒΙΚΥ

<<Η άποψή μου>>
Ενα βιβλίο που δυστυχώς δεν είχα την χαρά να το διαβάσω σε έντυπη μορφή καθώς το βιβλίο είναι εξαντλημένο.Ο λόγος που το βιβλίο έχει εξαντληθεί?Ο ίδιος ο βασιλιάς KING
είχε ζητήσει να αποσυρθεί το βιβλίο από την κυκλοφορία καθώς θεωρήθηκε ότι ενέπνευσε ένα μαθητή στο Heath High School το 1997 να ανοίξει πυρ εναντίων των συμμαθητών του.
Το βιβλίο λοιπόν αναφέρεται στο μυαλό ενός διαταραγμένου έφηβου και των πράξεων που προκαλεί στο σχολείο του.'Ενας χαρακτήρας τον οποίο συναντάμε συχνά στην σημερινή κοινωνία.'Ενα βιβλίο που από τις πρώτες σελίδες του γίνεται κατανοητός ο λόγος που παίζει η παιδική ηλικία,η ανατροφή ενός παιδιού και οι σχέσεις με του γονείς του στην ψυχική του ισορροπία.Σε αυτό το βιβλίο δεν ένιωσα ΟΡΓΗ για τον ήρωα αλλά οργίστηκα με τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας.
Θα καταδίκαζα τον ήρωα?
Δεν ξέρω αλλά σίγουρα θα του έδινα πολλά ελαφρυντικά>>.


Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Χτυπημένος σκληρά από τη ζωή, ο Τσάρλι Ντέκερ, ένας τελειόφοιτος του γυμνασίου της μικρής πόλης Πλέισερβιλ, στο Μέιν, γλιστράει στα σκοτάδια του χάους. Ο εφηβικός θυμός του θα εξαπλωθεί σαν μόλυνση σε όλη την τάξη - στους μαθητές που κρατάει ομήρους. . . Ο Τσάρλι Ντέκερ έρχεται αντιμέτωπος με τον διευθυντή για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων στο σχολείο, μετά από ένα επεισόδιο όπου παραλίγο να σκοτώσει έναν καθηγητή. Αποβάλλεται και καλείται να εγκαταλείψει το γυμνάσιο αμέσως. Φεύγοντας, σταματάει στο ντουλάπι του, παίρνει ένα πιστόλι, επιστρέφει στην αίθουσα, πυροβολεί τον καθηγητή και τρομοκρατεί τους μαθητές. Είναι πια πολύ αργά γι' αυτούς. Δεν μπορούν πλέον να ξεφύγουν. Μέσα στις επόμενες ώρες, θα τους καλέσει να το «βάλουν μπροστά» μαζί του - να εξετάσουν τις δικές τους ζωές και τα κίνητρα, τις απογοητεύσεις και τους φόβους τους. . . (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου